De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse pot (andijviestamppot uit de oven met runderworsten)

45 MIN
Hollandse pot (andijviestamppot uit de oven met runderworsten)

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze


Zet de ovengrill aan op 200 ºC.


Aardappels koken

Schil en spoel de aardappels. Halveer ze en leg ze in de pan. Vul de pan met water, voeg een beetje zout toe en kook de aardappels circa 20 minuten.


Runderworsten

Verwarm scheutje olie en een klontje bakboter in een koekenpan. Bak de runderworsten om en om goudbruin en gaar in circa 15 minuten. Draai het vlees regelmatig.


Andijvie

Snijd de andijvie fijn. Was de andijvie in koud water en laat heel goed uitlekken.


Aardappelpuree

Verwarm de melk en de roomboter in een pan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg vervolgens beetje bij beetje de verwarmde melk en de roomboter toe en roer goed door tot het een smeuïge puree is.


Andijviestamppot uit de oven

Voeg de andijvie toe aan de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en de mosterd. Schep de andijvie in de ovenschaal, bedek met de geraspte kaas en gratineer circa 5 minuten onder de grill.

Aan tafel!

Haal de andijviestamppot uit de oven en zet deze in het midden van de tafel. Iedereen kan zelf een portie opscheppen. Serveer met de worsten.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker