24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Hidde's macadamiataartje met sinaasappel uit het Good Food Book

Rating 0/5

Voor de derde keer is het Good Food Book, ofwel het 'allergoedste' kookboek uitgebracht. In het boek vind je 50 recepten van bekende topchefs, foodies in hart en nieren en bekende Nederlanders met een liefde voor eten. De opbrengst van het boek komt ten goede aan het door hongersnood geteisterde Malawi en jij kunt ook je eigen steentje bijdragen door een boek te kopen. Om je alvast te helpen delen we twee recepten uit het boek met je: die van Hidde de Brabander en Miljuschka Witzenhausen.

Meer weten over het Good Food Book? Kijk hier voor meer informatie of hier om het boek gelijk te bestellen. Het boek kost €15,90.


Macadamiataartje met sinaasappel

“Hoe lekker iets simpels kan zijn. Snel te maken en nog sneller op te eten!”

Verwarm je oven voor op 170 graden. Draai de macadamianootjes met de bloem, specerijen, sinaasappelrasp en poedersuiker tot een fijn poeder in een blender. Smelt de boter, maar maak dit niet te heet. Roer de ongeklopte eiwitten door het poeder. Roer nu rustig de vloeibare boter erdoor. Giet het mengsel in een ingevette springvorm van 16 centimeter en bak het taartje 15 tot 20 minuten in een oven.

Het taartje is gaar als je er een satéprikker in steekt en die er schoon uit komt. Meng nu de sinaasappelpartjes met het sinaasappelsap en de suiker en laat dit even marineren. Schenk uit over de taart en presenteren maar!


Vegetarisch
nee
Recept van: Hidde de Brabander