De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hazelnoot-nougatine viennetta

Viennetta is een klassieker onder de desserts. Als je bent opgegroeid in de jaren '90, dan is de kans groot dat je deze ijstaart kent. Ben je avontuurlijk aangelegd, dan is dit het recept om uit te proberen: een mix van een hazelnootschuimtaart en een Viennetta-ijstaart.

60 min. voorbereidingstijd
400 min. wachttijd
Direct naar recept
Hazelnoot-nougatine viennetta

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

“Viennetta is een ijstaart gemaakt van dunne lagen vanille-ijs afgewisseld met lagen chocolade die breken als je erin snijdt. Ik heb ‘m altijd al zelf willen namaken en hier is dan eindelijk het Viennetta recept voor thuis.”

Bereidingswijze

Viennetta vulling

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. Giet de chocolade uit over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Strijk de chocolade zo dun mogelijk uit over de bakvellen.

  3. Laat de chocolade afkoelen en snijd het in stukken die in de cakevorm passen. Bewaar tot gebruik.

  4.  Klop de slagroom halfstijf met de vanille en oploskoffie.

  5. Splits de eieren, het eigeel bewaar je niet. In een aparte, vetvrije kom klop je de eiwitten schuimig. Voeg geleidelijk de suiker en het zout toe en klop tot glanzende pieken.

  6. Spatel de merengue nu voorzichtig in delen door het slagroommengsel. 

  7.  Bekleed de bakvorm met vershoudfolie.

  8. Spatel hierin wat van het slagroommengsel en beleg met de chocolade. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag van het slagroommengsel. Dek af en zet 5 uur in de vriezer om op te stijven.

Viennetta topping

  1. Haal de ijstaart uit de vriezer en leg hem omgekeerd op een met bakpapier beklede plank of schaal. Bestrooi de zijkanten met nougatinenootjes en druk aan zodat ze goed blijven plakken. Zet de taart terug in de vriezer terwijl je de topping voorbereidt.

  2. Klop de slagroom met de suiker, oploskoffie en het zout, half-stijf. 

  3. Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak en knip de tip schuin af (ongeveer 0,5 cm breed). Spuit de taart rondom op met het slagroommengsel en maak afwisselend een patroon van golven en rechte lijnen. Laat op de bovenkant van de taart, in het midden een rechthoek vrij zodat de nougatine zichtbaar blijft.

  4. Zet de taart terug in de vriezer en laat nog 3 uur opstijven voordat je hem serveert.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.