De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

haring bietensalade met zure room

Verwarm de frituur voor op 150 ºC.

Saus
Pluk en hak de peterselie. Meng de zure room met de mayonaise, wijnazijn en peterselie en breng op smaak met een beetje zout en peper.

45 min kooktijd
Haring bietensalade met zure room

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de frituur voor op 150 ºC.

Saus
Pluk en hak de peterselie. Meng de zure room met de mayonaise, wijnazijn en peterselie en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Salade
Schil en snijd de aardappels blokjes. Blancheer de aardappels circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout en giet af. Voeg, als de aardappels lauwwarm zijn, de helft van de saus toe. Snijd de gekookte bietjes in blokjes. Pel en snipper de ui. Roer de ui en bietjes door de aardappelsalade.

Haring
Verwijder de graat en de staart van de haring en snijd de filets in kleine blokjes. Rasp de appels met schil op de mandoline in plakken en snijd vervolgens in julienne. Sprenkel er een eetlepel citroensap over.

Dep de kappertjes droog en frituur ze circa 1 minuut. Meng de veldsla met de olijfolie.

Serveren
Zet in het midden van het bord een steker en vul deze met de aardappel-bietensalade. Leg de blokjes rauwe haring erop. Garneer met de veldsla, appel en gefrituurde kappertjes. Serveer de saus eromheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker