De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ham van de boswachter

Snijd de plakken ham doormidden. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ham om en om. Leg de gebakken ham op een bord. Bak de bacon in dezelfde pan aan. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Voeg de paddenstoelen toe aan de bacon en bak ze.

20 MIN
Ham van de Boswachter

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de plakken ham doormidden. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ham om en om. Leg de gebakken ham op een bord. Bak de bacon in dezelfde pan aan. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Voeg de paddenstoelen toe aan de bacon en bak ze. Pel en hak de knoflook en ris de blaadjes van de tijmtakjes. Voeg de knoflook, tijm en tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Blus af met de wijn en laat het even koken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de paddenstoelen met de saus op de ham. Garneer met in dunne ringetjes gesneden lente-ui en chips.

Dit recept komt uit de aflevering over Praag van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker