De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

grove spruitenstamppot en beenham met honingglazuur

Deze grove spruitenstamppot en beenham met honingglazuur is een ideaal gerecht om te serveren tijdens de koudere dagen.

40 MIN
Grove spruitenstamppot en beenham met honingglazuur

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Grove spruitenstamppot 

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Pel de knoflook. Breng de aardappels, knoflook en zout in water met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in circa 15 minuten gaar. Maak intussen de spruiten schoon en halveer ze. Breng water aan de kook en blancheer de spruiten in 6 minuten beetgaar. Meng de olijfolie, spruiten, zout, peper en de helft van de tuinkers door de aardappels, zodat de aardappels iets uit elkaar vallen. Bestrooi de stamppot met de achtergehouden tuinkers en besprenkel eventueel met een scheutje olijfolie. 

Beenham met honingglazuur 

Verwarm de oven voor op hetelucht 160 °C. Neem de ham ruim voor gebruik uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel en pers de knoflook. Meng in een kom de honing, mosterd, knoflook en whisky en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de ham met het honingmengsel. Leg de ham in een ovenschaal en bak hem in circa 45 minuten gaar. Bestrijk de ham regelmatig met het honingmengsel. Neem de ham uit de oven en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten rusten in de ovenschaal. 

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker