- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
- Schil en snijd de aardappels in vieren.
- Kook de aardappels in de pan met water in circa 20 minuten gaar.
Prei uit de oven
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Snijd de meest donker groene bladeren van de prei en gebruik ze eventueel voor bouillon.
- Halveer het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen.
- Kook de prei in circa 3 minuten beetgaar en giet de prei af.
- Vet een ovenschaal in met een scheutje olie.
- Vul de schaal met prei, leg er kaas en ham overheen en breng op smaak met zout en peper.
- Bak in de oven in circa 15 minuten zacht en gaar.
Varkenshaasjes
- Brokkel of snijd de roquefort in stukjes.
- Snijd de varkenshaasjes doormidden. Prik de helften, aan de snijkant, in de lengte in met een mes en draai het mes rond. Maak de holtes met een steel van een houten lepel groter.
- Vul de holtes met blauwschimmel kaas en maak ze dicht met een cocktailprikker.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de varkenshaas om en om bruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Gaar het vlees op laag vuur, met deksel op de pan, circa 5 minuten.
Peterselie-aardappels
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Meng de aardappels met de boter en peterselie
0 reacties