Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Gevulde Mexicaanse maïssoep
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de paprika’s en courgette in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, kurkuma en de peper circa 3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Giet de maïskorrels af en spoel schoon. Voeg de helft van de maïskorrels en de gepelde tomaten toe aan de bouillon. Laat circa 10 minuten koken en pureer met een staafmixer. Laat de soep op middelhoog vuur nog circa 10 minuten koken. Giet de kidneybonen af en spoel schoon. Voeg circa de laatste 2 minuten de rest van de maïskorrels, courgette, paprika en de kidneybonen toe. Breng de soep op smaak met peper.
Wraps
Snijd de wraps in kleine driehoekjes en bestrooi met tacokruiden en besprenkel met olijfolie. Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de geraspte kaas. Bak de wraps in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
Serveren
Pluk de koriander. Schep de soep in de soepkommen. Verdeel de zure room over de soepkommen en garneer met de koriander. Serveer de krokante wraps naast de soep.
Tip's
- Als je niet van pittig houdt kun je het beste de zaadjes uit de peper niet meekoken.
- Houd je niet van koriander? Gebruik dan bladpeterselie.
Mexico
0 reacties