De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde kool (met rijst en gehakt)

Haal 12 bladeren van de kool en snijd de rest van de kool in reepjes. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de helft van de uien en de helft van de knoflook.

45 MIN
Gevulde kool (met rijst en gehakt)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Haal 12 bladeren van de kool en snijd de rest van de kool in reepjes. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de helft van de uien en de helft van de knoflook. Voeg de koolreepjes, de helft van de ras el hanout en het gemberpoeder toe, bak circa 2 minuten mee en laat afkoelen. Kneed het afgekoelde koolmengsel en de rijst door het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het gehakt in 12 porties. Vul de koolbladeren met de porties gehakt en vouw strak dicht. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen. Snijd de tomaten in blokjes. Bewaar ook het vocht. Verhit voor de tomatensaus een scheutje olie in een pan en fruit de rest van de ui en de knoflook glazig. Voeg de rest van de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af met het water, de tomaten en het vocht. Verhit een scheutje olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de gevulde koolbladeren op laag vuur rondom goudbruin. Schenk de tomatensaus erover en laat afgedekt op laag vuur circa 20 minuten garen.

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker