Haal 12 bladeren van de kool en snijd de rest van de kool in reepjes. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de helft van de uien en de helft van de knoflook. Voeg de koolreepjes, de helft van de ras el hanout en het gemberpoeder toe, bak circa 2 minuten mee en laat afkoelen. Kneed het afgekoelde koolmengsel en de rijst door het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het gehakt in 12 porties. Vul de koolbladeren met de porties gehakt en vouw strak dicht. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen. Snijd de tomaten in blokjes. Bewaar ook het vocht. Verhit voor de tomatensaus een scheutje olie in een pan en fruit de rest van de ui en de knoflook glazig. Voeg de rest van de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af met het water, de tomaten en het vocht. Verhit een scheutje olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de gevulde koolbladeren op laag vuur rondom goudbruin. Schenk de tomatensaus erover en laat afgedekt op laag vuur circa 20 minuten garen.
gevulde kool (met rijst en gehakt)
Haal 12 bladeren van de kool en snijd de rest van de kool in reepjes. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de helft van de uien en de helft van de knoflook.
Meld je aan en praat mee