De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde courgettebloemen

40 MIN
Gevulde courgettebloemen

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gevulde courgettebloemen:

  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  • Meng de mozzarella met de geraspte Parmezaanse kaas en de ricotta.
  • Snijd de salie en de oregano fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng de kruiden en de citroenschil door het kaasmengsel. Breng het kaasmengsel op smaak met zout en peper.
  • Neem een courgettebloem in je hand en vouw de gele bloemblaadjes voorzichtig open. Knip de stamper eruit met een schaartje en stop er wat vulling in. Vouw de bloemblaadjes dicht. Herhaal dit met de rest van de bloemen.
  • Verwarm een laagje olijfolie in een koekenpan.
  • Klop het ei los in een schaaltje. Schep de bloem op een tweede schaaltje.
  • Haal de gevulde courgettebloemen eerst door het ei, wentel ze dan door de bloem en leg ze voorzichtig in de koekenpan. Bak de courgettebloemen snel goudbruin.
  • Schep de courgettebloemen voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer koud of warm.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker