- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was en snijd de aardappels in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Ris en hak de tijm fijn en meng met een scheutje olijfolie door de aardappels. Bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm een pan op hoog vuur.
- Meng het kerriepoeder met een scheutje olie en wrijf de speklappen hier goed mee in. Bak de speklappen in de hete pan om en om in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Zet na circa 5 minuten het vuur lager.
- Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de preien in halve ringen.
- Smelt de boter in een ruime pan en stoof de prei circa 5 minuten.
- Halveer de tomaatjes.
- Snijd de feta in stukjes.
- Roer de tomaatjes en de feta door de prei en breng op smaak met versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de prei en de aardappels over borden en leg de speklappen erop.
Meld je aan en praat mee