De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoofde prei met krokante speklappen

30 MIN
Gestoofde prei met krokante speklappen

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snijd de aardappels in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Ris en hak de tijm fijn en meng met een scheutje olijfolie door de aardappels. Bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm een pan op hoog vuur.
  • Meng het kerriepoeder met een scheutje olie en wrijf de speklappen hier goed mee in. Bak de speklappen in de hete pan om en om in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Zet na circa 5 minuten het vuur lager.
  • Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de preien in halve ringen.
  • Smelt de boter in een ruime pan en stoof de prei circa 5 minuten.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Snijd de feta in stukjes.
  • Roer de tomaatjes en de feta door de prei en breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de prei en de aardappels over borden en leg de speklappen erop.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker