- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng een pan water met zout aan de kook voor de zoete aardappels.
De aardappels koken:
- Schil de aardappels en snijd in blokken.
- Kook ze gaar in circa 15 minuten.
- Giet ze af en laat droog stomen.
De kip:
- Snijd de kipfilet door de helft.
- Wrijf de stukken in met de kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, zout, peper en zonnebloemolie.
- Leg de kipfilet in een ovenschaal.
- Bak de kip in circa 15 minuten gaar in de oven.
De broccoli koken:
- Breng een pan water aan de kook voor de broccoli.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Leg een passende bolzeef op de pan met kokend water en stoom hierin de broccoli gaar in circa 3 minuten.
De aardappelpuree:
- Pureer de zoete aardappel met een pureestamper
- Schenk een flinke scheut olijfolie erbij en roer goed door
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
De pecannoten:
- Verwarm olie in een koekenpan en rooster de pecannoten
- Deze gaan als laatst over het gerecht.
Meld je aan en praat mee