De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde kip met zoete aardappels en pecannoten

30 MIN
Geroosterde kip met zoete aardappels en pecannoten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Breng een pan water met zout aan de kook voor de zoete aardappels.

De aardappels koken:

  • Schil de aardappels en snijd in blokken.
  • Kook ze gaar in circa 15 minuten.
  • Giet ze af en laat droog stomen.

De kip:

  • Snijd de kipfilet door de helft.
  • Wrijf de stukken in met de kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, zout, peper en zonnebloemolie.
  • Leg de kipfilet in een ovenschaal.
  • Bak de kip in circa 15 minuten gaar in de oven.

De broccoli koken:

  • Breng een pan water aan de kook voor de broccoli.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Leg een passende bolzeef op de pan met kokend water en stoom hierin de broccoli gaar in circa 3 minuten.

De aardappelpuree:

  • Pureer de zoete aardappel met een pureestamper
  • Schenk een flinke scheut olijfolie erbij en roer goed door
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

De pecannoten:

  • Verwarm olie in een koekenpan en rooster de pecannoten
  • Deze gaan als laatst over het gerecht.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker