Gehaktbrood
Verwarm de oven voor op 180 ⁰C. Schil en snijd de wortel in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de wortel in 2 minuten gaar. Haal met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Kook in dezelfde pan water de spinazie 3 minuten. Schenk in een vergiet, spoel koud met water en druk het vocht uit de spinazie. Hak de spinazie fijn met een mes. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in ringetjes. Pel en snipper de ui. Ris en hak de tijm.
Gehaktbrood afmaken
Meng het gehakt in een kom met de wortel, spinazie, rode peper, ui, tijm, paneermeel en eieren en breng op smaak met een beetje zout en peper. Druk het gehakt met vochtige handen stevig in een cakeblik. Meng de mosterd met ketchup en ketjap en verdeel dit over het gehaktbrood. Bedek het geheel met aluminiumfolie en bak in de oven in circa 50 minuten gaar.
Aardappels bakken
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in partjes en kook ze in circa 3 minuten bijna gaar. Giet de aardappels af en laat even uitwasemen. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een pan en bak de aardappels goudbruin. Snijd intussen de bieslook heel fijn en meng de bieslook op het laatste moment door de aardappels. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Salade
Was de sla zodat al het zand eruit is. Slinger droog in een schone theedoek en pluk fijn. Meng de sla met de dressing.
Aan tafel
Schep de aardappels op borden. Snijd het gehaktbrood met behulp van een scherp mes en een vork in dikke plakken. Leg een plak op bord en lepel er een beetje van de saus overheen. Schep de salade ernaast.
0 reacties