Geroosterde Italiaanse aardappels
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Was en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheut olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Hussel alles goed door. Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Gorgonzolasaus
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Schenk de wijn erbij en laat de wijn in circa 1 minuut verdampen. Schenk de kookroom erbij en voeg de gorgonzola toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 6 minuten op laag vuur inkoken tot een dikke saus.
Gegrilde witlof
- Verwarm de grillpan voor.
- Halveer de witlof in de lengte. Bestrijk de witlof met een beetje olijfolie. Gril de witlof circa 8 minuten om en om.
Pijnboompitten en basilicum
- Verwarm een pannetje en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
- Pluk en scheur de basilicum.
- Verdeel de geroosterde Italiaanse aardappels en de gegrilde witlof over borden. Lepel royaal de gorgonzolasaus eroverheen. Bestrooi met de pijnboompitten over en de basilicum.
0 reacties