Kippenvleugels
- Meng in een kom de kippenvleugels met de karnemelk en garam masala.
- Laat circa 2 uur marineren in de koelkast.
- Verhit de frituurpan voor op circa 170 ºC.
- Meng in een kom de bloem met de knoflookpoeder, uienpoeder, zout en gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Roer een ei los.
- Haal de kip door de bloem.
- Frituur de kip in circa 5 minuten goudbruin.
Chilisaus
- Breng het water met rijstazijn en suiker aan de kook en kook tot een lichte siroop.
- Halveer de rode pepers en de Madame Jeanette pepers en verwijder de zaadjes. Snijd de madame Jeanette en de rode lange peper in stukjes en vijzel samen met het zout.
- Pel en hak de knoflook.
- Rasp de gember.
- Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook, gember en pepermassa.
- Rasp de schil van de limoen boven de pan, halveer en pers het sap van de limoen uit boven de pan.
- Voeg de siroop toe, meng door en laat afkoelen.
- Serveer de chilisaus bij de gefrituurde chickenwings.
0 reacties