Verwarm de oven op 180 °C Pompoen
Schil en snijd de pompoen in stukjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
Rooster de pompoen circa 15 minuten in de oven tot hij zacht is.
Stomen voorbereiden
Zet een stoompan of een pan water met een zeefje erboven op het vuur en breng aan de kook. Vet de bodem van de stoompan vlak voor het stomen van de springrolls in met olie zodat ze niet vastplakken.
Hang de theezakjes in het water.
Springrolls
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s, komkommer en bosuitjes in lange dunne repen
Vul een schaal met warm water en week de rijstvellen één voor één tot ze zacht en glazig zijn.
Leg een rijstvel op een snijplank.
Knip een norivel in vieren en leg een stukje norivel in het midden van het rijstvel.
Leg daarop een garnaal, een beetje taugé, een reepje rode paprika, een reepje gele paprika en een reep bosui. Bestrooi met zeezout en chilipoeder.
Rol de rijsvellen op en vouw de zijkanten naar binnen.
Besmeer de springroll met een dun laagje sesamolie.
Herhaal dit tot de rijstvellen op zijn.
Leg de springrolls in de stoompan of het zeefje en zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar aanliggen.
Stoom de springrolls in circa 5 minuten gaar. Pompoenmanie
Haal de pompoen uit de oven.
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snufje zout.
Strooi de pompoenpitten erover
TIP: Serveer de pompoen eventueel met gehakte koriander en de springrolls met sojasaus.
Meld je aan en praat mee