De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

galette suzette met eendenborst

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

Snijd de eendenborst in aan de bovenkant zodat het vet eruit kan vloeien. Bestrooi de eend aan de bovenkant en onderkant met voldoende peper en zout. Verwarm de pan voor en bak de eendenborst op de meest vette kant voor circa 5 minuten. Voeg een takje rozemarijn toe. Bewaar het bakvocht voor de saus. Haal de eendenborst uit de pan en doe vervolgens in de oven voor enkele minuten.

55 min kooktijd
Galette suzette met eendenborst

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

Snijd de eendenborst in aan de bovenkant zodat het vet eruit kan vloeien. Bestrooi de eend aan de bovenkant en onderkant met voldoende peper en zout. Verwarm de pan voor en bak de eendenborst op de meest vette kant voor circa 5 minuten. Voeg een takje rozemarijn toe. Bewaar het bakvocht voor de saus. Haal de eendenborst uit de pan en doe vervolgens in de oven voor enkele minuten.

Snijd de lente-ui en voeg dit toe aan het bakvocht van de eend. Snijd de schil van 2 sinaasappels en bewaar dit. Snijd de schil van de sinaasappel in dunne partjes. Voeg de sinaasappelschilsnippers toe aan het bakvocht van de eend. Hier mag een flinke klont boter bij. Pers de sinaasappel uit boven de saus en voeg hier als laatste nog wat honing aan toe. Voeg daarna een scheutje cognac toe, steek het aan met een aansteker en flambeer. Laat het even inkoken totdat het een stroperig mengsel wordt.

Het beslag voor de galettes (hartige crêpes): doe 2 eieren, melk en 250 gram boekweitbloem in een kom. Voeg wat cider, een scheutje olie en een snufje zout toe bij het beslag.

Bak de galettes. Verhit de boter in een hete pan en wacht totdat deze bruin is. Giet vervolgens het galettebeslag in de pan en wacht tot het mooi bruin wordt. Draai het flensje om.

Serveren:
Haal de eend uit de oven en snijd de eend in dunne schuine plakjes. Strooi de rozemarijn hier overheen.

Vul de galettes met saus en vouw de galettes half dicht. Leg sla op het bord en leg de galettes hierop. Giet de saus eroverheen om het af te maken.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker