Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie en de boter in een ruime pan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui en de knoflook toe. Roer de tomatenpuree erdoor en laat circa 5 minuten ontzuren. Schil en snijd de bospenen in stukjes. Snijd de aubergine en courgette in gelijke stukken en bak de groente circa 5 minuten mee. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Blus af met de lamsfond en rode wijn en breng aan de kook. Voeg de tijm en laurier toe en stoof het vlees in circa een uur gaar.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de roseval aardappels in 8 stukken en meng ze met een flinke scheut olijfolie en peper.
Pel en snijd de knoflook in stukjes.
Verdeel de knoflook en rozemarijn over de aardappels.
Bak de aardappels circa 25 minuten in de oven.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
franse lamsstoofpot
90 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
1 reactie