De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drie soorten gevulde eieren

Gevulde eieren zijn het ideale hapje tijdens de borrel of brunch! Hugo deelt het basisrecept en 3 heerlijke variaties. Aan de slag met het recept!

30 MIN
gevulde eieren

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

"Gevulde eieren maken is al generaties lang populair. Simpel en heerlijk bij de borrel of tijdens een brunch. Benieuwd hoe je zelf gevulde eieren kunt maken? Ik geef je het basisrecept plus drie verrukkelijke variaties. Eitje!"

Bereidingswijze

Gevulde eieren basisrecept

  1. Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren op het moment dat het water kookt 8 minuten.

  2. Giet de eieren af, laat ze schrikken in koud water en pel de eieren

  3. Halveer de eieren en lepel het eigeel er voorzichtig uit.

  4. Prak het eigeel fijn met een vork, meng de mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

  5. Snijd de bieslook fijn en meng door de basis voor de gevulde eieren.

  6. Verdeel de basis voor de gevulde eieren in drie gelijke porties en verdeel het gekookte eiwit over een feestelijk bord.

    Liever gevulde eitjes zonder poespas? Dan kan je de deze vulling meteen al gebruiken om in de gehalveerde eieren te spuiten. 

Gevulde eieren met gerookte zalm

  1. Schil en snijd de bleekselderij in hele fijne blokjes. Snijd de augurk in hele fijne blokjes.

  2. Meng de bleekselderij en augurk door een derde van de basis.

  3. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.

  4. Verdeel de gerookte zalm erover.

Gevulde eieren met parmaham

  1. Bak de parmaham krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en meng door een derde van de basis.

  3. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.

  4. Steek er de krokante parmaham in en garneer met wat kappertjes.

Gevulde eieren met mierikswortel

  1. Meng de mierikswortelpuree door een derde van de vulling.

  2. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten.

  3. Garneer met een toefje tuinkers en cayennepeper.

Eieren pellen: hoe doe je dat?

Laat de eieren na het koken direct na het koken schrikken in koud water. Als het pellen daarna toch nog moeizaam gaat, helpt het om de eieren onder water te pellen. Zo komt er water tussen de schaal en het ei en laat deze makkelijker los.

eieren pellen

Wat ligt er nog meer op de borrelplank?

Zin in meer dan alleen gevulde eieren voor de borrel? Probeer ook eens zelfgemaakte worstenbroodjes, een heerlijke nachoschotel of een authentieke Spaanse tortilla.

Worstenbroodjes

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker