Dragonkip
Verwarm de oven voor op 170 °C. Pluk de dragon. Leg het ontbijtspek per 4 plakjes dakpansgewijs op elkaar. Verdeel de dragonblaadjes erover en leg de kipfilets erop. Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper. Vouw het ontbijtspek dicht en zet vast met cocktailprikkers. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilets 5 minuten zodat het spek lekker krokant wordt. Draai ze om en bak nog 3 minuten op de andere kant. Leg ze in een ovenschaal en bak de kipfilets 15-20 minuten in de oven tot ze gaar en nog steeds lekker sappig zijn.
Pastasalade voorbereiden
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de pasta in circa 10 minuten al dente. Snijd de radijsjes in plakjes en de gedroogde tomaten in reepjes. Maak de paprika schoon en snijd de paprika in blokjes. Halveer de olijven.
Pastasalade
Giet de pasta af, spoel koud met water en meng er een scheutje olie door. Pluk en snijd de basilicum en oregano fijn. Meng de radijsjes, paprika, olijven, tomaatjes en kruiden door de pasta en meng er een scheutje olie van de tomaten door. Breng de kruidige pastasalade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gremolata
Rasp de Parmezaanse kaas. Pel en hak de knoflook heel fijn. Rasp de gele en oranje schil van de citroen en sinaasappel. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng de kaas met de knoflook, citroen- en sinaasappelrasp en peterselie en schenk er zoveel olijfolie op tot het geheel net onder staat. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Aan tafel!
Haal de cocktailprikkers uit de kip en snijd de kip in plakken. Schep de pastasalade op borden en verdeel de kip erover. Lepel de gremolata erover en eromheen.
Meld je aan en praat mee