De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dahl met rode linzen

Breng voor de groentebouillon het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
Pel en snipper de ui. Pel en rasp de knoflook fijn.

30 min kooktijd
Veganistische recepten: Dahl met rode linzen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Bereiden
Breng voor de groentebouillon het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
Pel en snipper de ui.
Pel en rasp de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de komijnpoeder, kerriepoeder en de cayennepeper toe en bak circa 3 minuten mee.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de pan.
Schenk de bouillon erbij, voeg de linzen toe en kook de linzen in 15-20 minuten gaar.
Schil intussen de wortels en rasp ze op een grove rasp.
Snijd de courgette in lange slierten.
Pureer de soep kort met een staafmixer zodat de linzen kapot gaan en de soep bindt maar de soep moet niet glad worden.
Voeg de wortel toe en kook de soep nog 2 minuten door.
Voeg het grootste gedeelte van de cougetteslierten toe en warm goed door. Breng indien nodig op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de soep in borden en leg de resterende courgetteslierten erin.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker