Crème brûlée van lavendel
Verwarm de oven voor op 120 ºC.Breng de melk met de room, suiker en lavendel langzaam aan de kook. Hak de chocolade grof en schep in een kom. Zeef de lavendelmelk boven de chocolade, laat de chocolade al roerende smelten en een beetje afkoelen. Voeg de eidooiers toe en roer goed door. Schenk het mengsel in de rammekins en zet ze in een ovenschaal. Schenk heet water in de ovenschaal tot de schaaltjes voor drie vierde in het water staan. Gaar de crème brûlée circa 1 uur in de oven. Laat de crème brûléedaarna circa 2 uur afkoelen in de koelkast.
Gekarameliseerde hazelnoten
Span een stuk keukentouw tussen twee gevulde flessen en leg er een stuk
bakpapier onder. Buig de helft van de paperclip recht, zodat je de paperclip
aan een kant in de hazelnoot kunt drukken en met de gekrulde kant de paperclip
kunt ophangen aan het keukentouw. Karamelliseer de suiker. Steek de paperclips
in de hazelnoten en doop de hazelnoten in de karamel. Hang de paperclips op aan
het touw en laat de karamel er vanaf afdruipen. Trek wanneer de karamel hard is
geworden de paperclips uit de hazelnoten.
Serveren
Bestrooi de crème brûlée met rietsuiker en karamelliseer de suiker met de gasbrander. Garneer met de gekarameliseerde hazelnoten.
0 reacties