Couscous
- Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Vinaigrette
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Meng in een kom de bosui, tomaten, avocado, Parmezaanse kaas, de couscous, de olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de citroen in partjes.
- Snijd de peterselie fijn.
Gegrilde kip
- Verwarm de grillpan voor.
- Dep de kipfilet droog met keukenpapier.
- Halveer de kip in de breedte zodat er platte schnitzels ontstaan. Besprenkel de kipfilet met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Gril de kipfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
- Verdeel de couscoussalade over borden. Verdeel de gegrilde kip over de couscoussalade. Strooi de peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.
0 reacties