De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscoussalade met gegrilde kip

15 min kooktijd
Couscoussalade met gegrilde kip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Couscous

  • Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Vinaigrette

  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng in een kom de bosui, tomaten, avocado, Parmezaanse kaas, de couscous, de olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Snijd de peterselie fijn.

Gegrilde kip

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier.
  • Halveer de kip in de breedte zodat er platte schnitzels ontstaan. Besprenkel de kipfilet met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Gril de kipfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de couscoussalade over borden. Verdeel de gegrilde kip over de couscoussalade. Strooi de peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker