Pel de ui en snijd hem in vieren. Pel en hak de knoflook en snijd de tomaatjes door de helft. Snijd de wortels in reepjes en de rapen in vieren. Snijd de pompoen in blokjes van circa 2,5 cm en de courgette in dikke reepjes. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg de wortel, rapen, tomaten en pompoen toe. Voeg de specerijen toe en bak kort mee. Blus af met 350 ml water en laat circa 10 minuten stoven. Voeg de courgette, rozijnen en kikkererwten toe en laat nog circa 10 minuten stoven tot alles mooi gaar en zacht is. Breng op smaak met zout. Maak intussen de couscous door de bouillon met de couscous te mengen en circa 2 minuten te stomen op 100 °C. Roer de couscous na het stomen door met een vork tot er mooie korrels ontstaan.
Tip: serveer de couscous met harissa en bestrooi het gerecht met gehakte peterselie en koriander.
Dit recept komt uit de aflevering over Marrakech van het programma The Taste of Life Travel.
Thema: herfst
0 reacties