Courgettesoep voorbereiden
- Snijd de courgettes in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de courgettes toe en bak de courgettes circa 15 minuten mee tot ze gaar zijn.
Bruschetta
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Breng de tomaten op smaak met olijfolie, zout en peper.
- Snijd 4 dikke plakken brood, besprenkel ze met olijfolie en gril de plakken in circa 3 minuten krokant.
- Pel 1 teen knoflook.
- Wrijf de gegrilde sneetjes brood in met de knoflook.
- Verdeel de tomaten over het brood en garneer met de basilicum.
Courgettesoep
- Breng het water aan de kook, los het bouillonblokje erin op en schenk de bouillon bij de courgettes.
- Pluk en hak de peterselie.
- Breng de soep aan de kook en voeg de helft van de peterselie toe.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Roer de slagroom en de Parmezaanse kaas door de soep. Verdeel de soep over diepe borden.
- Garneer de soep met de rest van de peterselie en een scheutje olijfolie.
- Serveer de soep met de bruschetta.
0 reacties