De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladesoufflé

Heerlijke zoete lekkernij voor tijdens Pasen!

30 MIN
Chocoladesoufflé

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de melk en laat hierin de chocolade oplossen. Scheid de dooiers en de eiwitten. Roer de eierdooier met 50 g suiker los. Voeg de maïzena en de bloem toe. Meng het chocolademengsel met de eierdooiers en laat het kort koken. Laat het mengsel afkoelen. Bestrijk de soufflébakjes met boter en bestrooi deze met 25 g suiker. Klop de eiwitten op met de overige 25 g suiker tot deze wit en stevig is. Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en voeg hierna de eiwitten ook aan het mengsel toe. Verwarm de oven voor op 190 °C (onder- en bovenwarmte). Bak de soufflés in 18 minuten gaar.

Tip: maak de oven tussendoor niet open want dan zakken de soufflés in elkaar.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker