De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

camembert knapzak

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Houd een takje rozemarijn achter. Ris de lavendel en overige rozemarijn van de takjes. Hak het fijn.

30 MIN
Camembert knapzak

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Camembert knapzak
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Houd een takje rozemarijn achter. Ris de lavendel en overige rozemarijn van de takjes. Hak het fijn. Pel en snipper de sjalot en knoflook en meng met de lavendel en rozemarijn. Voeg wat olijfolie, de witte balsamicoazijn en de honing toe. Snijd de camemberts aan de bovenkant kruislings in. Giet de dressing over de camemberts. Steek er nog wat takjes rozemarijn in. Verkruimel het spek erover. Leg 2 keer 4 vellen filodeeg op elkaar. Zet de camemberts in het midden. Bestrijk het deeg met wat olijfolie. Vouw de punten naar het midden en draai dan een kwartslag strak om de camembert heen zodat je een mooie knapzak krijgt. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk nogmaals met wat olijfolie. Bak de knapzakken 10-15 minuten in de oven.

Serveren
Serveer de camembert met brood en/of met gegrilde groenten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker