Bulgur koken
Doe de bulgur in een kom, schenk het water erbij en laat afgedekt met een bord 15-20 minuten staan.
Pistachepesto
Rooster de pistachenoten zonder olie circa 4 minuten in een koekenpan. Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes. Maal de pistachenoten en de kaas met een flinke scheut olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg zoveel olie toe tot je een lekker smeuïg mengsel hebt.
Bulgursalade voorbereiden
Maak de radijsjes schoon en snijd ze in partjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Snijd de schil van de sinaasappel, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd de partjes sinaasappel doormidden. Snijd de druiven doormidden. Pluk en hak de munt fijn. Meng de radijsjes, lente-uitjes, sinaasappel, druiven en munt in een kom.
Bulgursalade afmaken
Roer de bulgur los met een vork en meng de bulgur met de tomatenpuree en meng dit door de groente en het fruit. Breng de bulgursalade op smaak met sap van een halve citroen, een flinke scheut olijfolie extra vierge en een beetje zout en versgemalen peper.
Scampi schoonmaken
Pel de scampi. Snijd de rug van de scampi open en haal er met de punt van een mesje het darmkanaaltje uit.
Scampi bakken
Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de scampi circa 3 minuten. Voeg de knoflook toe, bak 1 minuut mee en blus de scampi af met het sap van de resterende citroen.
Aan tafel
Schep de bulgursalade op borden en steek de scampi erin. Lepel de pistachepesto erover en maak de salade nog mooier met eetbare bloemen.
0 reacties