De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bueno-mousse met hazelnootkletskoppen

Klop de slagroom bijna stijf. Roer de hazelnootpasta los in een kom en spatel de slagroom er rustig door. Snijd de bueno-repen in hele kleine stukjes en meng door de mousse. Laat de bueno-mousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

30 min kooktijd
Bueno-mousse met hazelnootkletskoppen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Bueno-mousse
Klop de slagroom bijna stijf. Roer de hazelnootpasta los in een kom en spatel de slagroom er rustig door. Snijd de bueno-repen in hele kleine stukjes en meng door de mousse. Laat de bueno-mousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Chocolademousse
Splits de eieren en klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop intussen de slagroom lobbig. Haal de chocolade van de pan met water en meng de eidooiers en de koffie erdoor. Spatel eerst een klein beetje geklopt eiwit door de chocolade en meng dan de rest erdoor. Spatel de geklopte slagroom erdoor en laat de chocolademousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Kletskoppen
Maal de hazelnoten fijn in het bakje van de staafmixer. Smelt de boter en meng de suiker, bloem, water en de hazelnoten erdoor. Strijk dunne grillige rondjes van het kletskop beslag op bakpapier. Leg het bakpapier op een bakplaat en bak de kletskoppen in de oven op 200 °C in circa 6 minuten goudbruin. Laat de kletskoppen afkoelen en haal ze dan van het bakpapier.

Smelt de chocolade om te garneren au bain-marie en schenk de chocolade in een cornetje.

Serveren
Leg een quenelle bueno-mousse en een quenelle chocolademousse tegen elkaar aan op bord en leg er een kletskop op. Herhaal dit nog een keer en zorg ervoor dat je eindigt met een derde laag mousse. Spuit er met het cornetje dunne streepjes chocolade over.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker