Bueno-mousse
Klop de slagroom bijna stijf. Roer de hazelnootpasta los in een kom en spatel de slagroom er rustig door. Snijd de bueno-repen in hele kleine stukjes en meng door de mousse. Laat de bueno-mousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Chocolademousse
Splits de eieren en klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop intussen de slagroom lobbig. Haal de chocolade van de pan met water en meng de eidooiers en de koffie erdoor. Spatel eerst een klein beetje geklopt eiwit door de chocolade en meng dan de rest erdoor. Spatel de geklopte slagroom erdoor en laat de chocolademousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Kletskoppen
Maal de hazelnoten fijn in het bakje van de staafmixer. Smelt de boter en meng de suiker, bloem, water en de hazelnoten erdoor. Strijk dunne grillige rondjes van het kletskop beslag op bakpapier. Leg het bakpapier op een bakplaat en bak de kletskoppen in de oven op 200 °C in circa 6 minuten goudbruin. Laat de kletskoppen afkoelen en haal ze dan van het bakpapier.
Smelt de chocolade om te garneren au bain-marie en schenk de chocolade in een cornetje.
Serveren
Leg een quenelle bueno-mousse en een quenelle chocolademousse tegen elkaar aan op bord en leg er een kletskop op. Herhaal dit nog een keer en zorg ervoor dat je eindigt met een derde laag mousse. Spuit er met het cornetje dunne streepjes chocolade over.
0 reacties