De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

budner gerstensuppe

Een heerlijke Zwitserse gerstsoep met knolselderij, prei en vlees!

90 min kooktijd
Budner Gerstensuppe

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de winterpeen en knolselderij in blokjes. Snijd de prei in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en bak het vlees aan. Voeg de gerst, groente, laurier en bouillon toe. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Roer de bloem door de room en roer het door de soep. Laat nog circa 15 minuten koken en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen of borden en bestrooi met gesneden bieslook.

Dit recept komt uit de aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Goedenavond, ik vind het zo ontzettend leuk dat dít recept op 24 kitchen staat!
Ik kwam vroeger als kind tot op volwassen leeftijd al in Zwitserland in het Engadin (Sankt Moritz, Celerina, Pontresina enz.) . Het is zo leuk om dit recept hier te treffen.
Enige is: het is Bündner i.p.v. Bundner en ook geen Budner. (ik neem aan dat dit een typefoutje is (slordig ☺) .
Het recept is heel goed. Vriendelijke groet, Nicolette
Nicolette Mastenbroek
15-12-2023

Ook lekker