- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Poffen
- Pof de knoflook, sjalotjes en paprika met schil op een bakplaat circa 25 minuten in de oven. De paprika moet bijna zwart zijn.
- Leg alles direct in een kom en sluit luchtdicht af met huishoudfolie.
- Laat circa 15 minuten afkoelen.
Bruine bonensoep
- Schil en snijd de winterpeen en knolselderij in kleine blokjes.
- Snijd de Spaanse peper fijn en verwijder de helft van de zaadjes.
- Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Vang het vocht op in de kom.
- Pel de sjalotjes en de knoflook.
- Verhit 3 eetlepels olie in een hoge pan op middelhoog vuur.
- Fruit de peper, paprika, knoflook, sjalotjes, winterpeen en knolselderij.
- Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 2 minuten.
- Blus af met de wijn.
- Giet het opgevangen paprika vocht door een zeef in de pan.
- Spoel de bonen schoon en voeg ze, samen met een liter water toe. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
- Hak de rozemarijn en peterselie, houd 5 takjes peterselie apart, fijn en voeg ze toe.
- Roer met een pollepel de bonen stuk en laat circa 15 minuten koken.
- Snijd de spareribs los van elkaar en voeg ze toe aan de soep en warm goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in grote diepe borden, serveer met brood en garneer met verse peterselie en olijfolie.
Tip: Als je gedroogde bonen gebruikt week je ze een nacht in water en moeten de bonen langer koken.
0 reacties