- Verwarm de oven voor op 220 °C.
Deeg
- Roer de gist en bloem door elkaar. Voeg het lauwwarme water en het zout toe en kneed in circa 5 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt 10 minuten rijzen.
Saus
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in kleine blokjes.
- Halveer de paprika over de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten mee.
- Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en laat circa 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Pizza
- Verdeel het deeg in twee bollen.
- Bestuif het aanrecht met bloem. Rol de bollen deeg met een deegroller tot dunne plakken.
- Leg elke bodem op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de saus over de bodems.
- Snijd de mozzarella in de dunne plakken.
- Halveer de tomaten en snijd in dunne plakken.
- Snijd de helft van de olijven in dunne plakken.
- Snijd de ham in blokjes.
- Beleg de pizza verder naar eigen wens, je kunt ook de pizza opdelen en iedereen zijn eigen stuk laten beleggen.
- Bak de pizza in de oven in circa 15 minuten krokant en gaar.
0 reacties