- Halveer de krieltjes en kook de krieltjes in een pan met water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de krieltjes af en stoom droog.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
- Meng het gehakt met het ei en het paneermeel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Rol gelijke balletjes van het gehakt en bak in de hapjespan om en om in circa 5 minuten goudbruin.
- Voeg een scheutje water toe, zet een deksel op de pan en braad de balletjes in circa 5 minuten gaar.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en halveer de bospenen in de lengte. Kook de bospenen in circa 8 minuten beetgaar. Giet de bospenen af en spoel ze koud. Laat de bospenen goed uitlekken.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Meng in een grote kom al roerend met een garde de azijn met de olijfolie extra vierge.
- Snijd de peterselie fijn en meng met de cherrytomaatjes, krieltjes en de bospenen door het azijn-oliemengsel.
Serveren
- Schep de salade op de borden en verdeel de gehaktballetjes erover.
0 reacties