Ontdooi het bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
De vulling
Kook de vluggort met het bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
Snijd de champignons in vieren.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten op laag vuur.
Voeg de champignons toe en bak op middelhoog vuur circa 2 minuten mee.
Voeg de boerenkool toe en laat de boerenkool slinken.
Schep het groentemengsel in een vergiet en druk het vocht eruit.
Kluts de eieren met de room.
Boerenkooltaart
Vet de springvorm in met olie.
Beleg de bodem van de springvorm met het bladerdeeg en laat de plakjes overlappen aan de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
Schep een laagje vluggort in de springvorm. Schep hier een laagje groente op. Giet de helft van het eimengsel erover en bestrooi met kaas.
Herhaal dit zodat je twee lagen hebt en eindig met de kaas.
Bak de taart circa 30 minuten in de oven.
Meld je aan en praat mee