Crema di ricotta al caffé
Meng de ricotta met de oploskoffie, suiker en amaretto en roer goed door met een garde. Rasp de pure chocolade en meng voorzichtig met de crème.
Verdeel de crème over glazen en zet circa 1 uur in de koelkast.
Biscotti regina
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng de saffraan met de melk. Kneed de bloem, boter, suiker, ei, gist en de saffraanmelk tot een soepel deeg. Laat het deeg onder een theedoek circa 10 minuten rusten.
Rol het deeg uit tot een lange pil en snijd in stukken van circa 6 centimeter lang. Rol de deegpillen door de sesamzaadjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven. Zet de oven op 160 ºC en bak in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Garneer de crema di ricotta al caffé met munt en serveer de koekjes ernaast. Rasp eventueel nog wat chocolade over de ricotta.
Tip: serveer echte Italiaanse koffie bij het dessert. Je hebt daar 100 gram espresso koffiemaling en een caffetière voor nodig.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties