Venkel-courgettesoep
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de schil van de gember en snijd de gember fijn.
- Snijd de courgettes in blokjes.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukken.
- Verwarm een klontje boter in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, gember en het kaneelpoeder circa 2 minuten. Voeg de venkel, courgettes en de harissa toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook circa 10 minuten.
- Rasp de schil van de citroen en bewaar voor het Turks brood. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan met de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Snijd de munt fijn. Voeg toe aan de soep en warm even kort door.
Turks brood
- Verwarm de grillpan.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Meng de peterselie met de achtergehouden citroenrasp en breng op smaak met een beetje zout.
- Snijd het brood in plakken. Gril de plakken om en om in circa 4 minuten goudbruin.
- Verdeel het peterselie-citroenmengsel erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie extra vierge.
Serveren
- Verdeel de soep over soepkommen/soepborden en serveer met het Turks brood.
Meld je aan en praat mee