De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm uit de oven

Zalm uit de oven bereiden? Met dit recept van 24Kitchen's chef Miljuschka zet jij in een handomdraai een overheerlijk stukje zalm op tafel.

10 min voorbereidingstijd
15 min oventijd
zalm uit de oven op bakpapier

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

"Even op smaak brengen, in de oven en dan meteen serveren - makkelijker kan het bijna niet."

Bereidingswijze

Zalm uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Pel en snijd de knoflook heel fijn.

  3. Meng een scheut olijfolie om in te bakken met sap van een halve limoen en de knoflook.

  4. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met de knoflook-limoenolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

  5. Gaar de zalmfilets circa 15 minuten in de oven.

Hoe weet je of zalm uit de oven gaar is?

Prik met een vork in het midden van de vis. Valt-ie (bijna) uit elkaar, dan mag-ie uit de oven.

Wat is de beste gaartijd voor zalm uit de oven?

Zalm bak je in zo'n 15 tot 17 minuten gaar in de oven. De gaartijd hangt natúúrlijk wel af van de dikte van je zalm.

Wat eet je bij zalm uit de oven?

Zalm is heel veelzijdig en kan met alles worden gecombineerd. Combineer de zalm uit de oven met lekkere seizoensgroenten zoals spruitjes en pompoen of serveer er een heerlijke dragon-pastinaakpuree erbij. De keuze is reuze!

Welke saus bij zalm uit de oven?

Hollandaise- en bearnaisesaus zijn typische voorbeelden die bij een lekker stukje zalm passen. Maar je kunt ook de saus waarin je de vis hebt gebakken of gestoomd gebruiken.

Welke kruiden bij zalm uit de oven?

Er zijn veel manieren om zalm te kruiden en op smaak te brengen, maar smaak is voor iedereen anders. Je kunt bijvoorbeeld alleen zout en peper toevoegen, of experimenteren met verschillende kruiden en specerijen. Wij noemen: dille, peterselie, citroen, tijm, dragon en oregano. 

Welke wijn bij zalm uit de oven?

Met zalm kan je alle kanten op en je kunt er waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen! Bij zalm uit de oven kun je het beste een witte wijn schenken, zoals: een chardonnay, pinot gris of sauvignon blanc.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

7 reacties

15 minuten op 200 graden is veel te lang. Ik doe altijd 12-15 minuten op 150 graden en dan nog moet ik opletten dat het niet te lang is.
Jos Houben
11-04-2023
Dan is de zalm nog lekker rosé en sappig , beter dan te lang en te heet in de oven.
Daar wordt hij droog en te hard van.
Corka Vink
13-04-2024
Heerlijk voor ons is 10 min.in oven op 200 al voldoende
Ineke Roosenhoogh
26-06-2023
Ineke Roosenhoogh
26-06-2023

Ook lekker