24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Simpele tips om meer te bewegen

Doe je mee met de Frisse Start Stappen Challenge? Dan ben je al op weg naar 10.000 stappen op één dag, de geldende norm voor beweging. Maar hoeveel is dat eigenlijk? Om 10.000 stappen te maken, wandel je ongeveer anderhalf uur. Maar je beweegt natuurlijk vanzelf al en hoeveel dat is hangt vooral af van je beroep en gewoontes, gemiddeld zo’n 3.000 tot 6.000 stappen. Dat betekent dat je vaak iets meer moeite moet doen om aan de norm van 10.000 te komen.

Hieronder vind je 10 eenvoudige tips om op dagelijkse basis meer te bewegen.

1. Ga je met de auto naar je werk? Parkeer de auto dan zo ver mogelijk op het parkeerterrein. Ga je met de bus? Je kan een halte eerder of later uitstappen.

2. Loop door alle gangen in de supermarkt. Zo loop je meer dan je denkt en weet je ook nog eens zeker dat je niets vergeet.

3. Bellen? Dat doe je natuurlijk lopend. Thuis en op je werk bel je je stappen bij elkaar.

4. Haal koffie of thee voor je collega’s. Voor de gezelligheid kunnen ze meelopen, maar maak in ieder geval zelf die stappen.

5. Pak de trap. Het is een inkopper maar de trap is toch echt gezonder.

6. Ga een stukje wandelen tijdens de lunchpauze. Neem je lunch mee en haal samen met een collega een frisse neus. Zo ben je er ook nog eens er lekker even uit. Goed voor je productiviteit in de middag.

7. Moet je ergens wachten zoals bij de bus? In 5 minuten zet je toch al snel meer dan 600 stappen.

8. Het je een vergadering of afspraak? Doe het wandelend.

9. Drink veel water! Dan loop je zeker vaker naar de wc.

10. Stop met e-mailen als je naar een collega of kennis in de buurt kan wandelen.

Doe je nog niet mee met de Stappen Challenge? Start nu en zet de eerste stap in de goede richting.Simpele tips om meer te bewegen
Categorie