24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Opperdoezer Ronde: de lekkerste aardappel van Nederland!

Opperdoezer Ronde-aardappels zijn een ware delicatesse en uniek in haar soort: het is één van de zes Nederlandse producten met een beschermde oosprongsbenaming, wat betekent dat ze alleen zo mogen worden genoemd als ze daadwerkelijk uit Opperdoes (Noord-Holland) komen. Je herkent ze door hun kleine ronde vorm en fragiele gele schil, wat ook gelijk een van de redenen is waarom ze met de hand worden gerooid.

Door de zavelrijke gronden waar de Opperdoezers in groeien, krijgen de aardappels en hun schil hun kenmerkende smaak. De schil is vrij dun, waardoor ze ideaal zijn om ongeschild te eten.

Extra fijn is dat door het lage zetmeelgehalte en de vastkokende eigenschappen je vrijwel alle kanten op kan. Zo maak je er een zalige aardappelsalade van (lekker met gerookte haring of makreel, of wat frisse augurkjes en radijs), maar ook geroosterd in de oven, verwerkt tot een stamppotje of simpelweg gekookt met een snufje zeezout zijn ze superlekker.

Tip: bewaar de Opperdoezers nooit in een plastic zak, maar altijd in een open schaal of papieren zak op een koele plek.

Wil je graag koken met Opperdoezer-aardappels? Koop ze dan bij jouw PLUS Supermarkt en kijk hier voor onze favoriete recepten.




Categorie