24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Haring in de keuken: de lekkerste recepten

De Hollandse Nieuwe is een echt seizoensproduct en verkrijgbaar bij jouw PLUS supermarkt. Haring is niet alleen heerlijk als tussendoortje, maar bevat tevens veel Omega 3-vetzuren, heeft een volle romige smaak én je kunt ermee koken.

Voordat je gaat koken is het goed om te weten dat haring vrij vet en zout van zichzelf is, waardoor je maar weinig andere ingrediënten nodig hebt om het op smaak te brengen. Goede smaakcombinaties zijn dille, appel, augurk, biet en ui.


Zin om te koken? Ga dan voor dit smörrebröd met homemade haringsalade, maak - lekker origineel – deze gefrituurde haring met bietenhangop, ga voor deze pasta met haring en doperwtjes in roomsaus of doe eens gek met haring ceviche.

Wist je dat: Hollandse Nieuwe zijn jonge haringen die nog geen hom of kuit hebben en minstens 16% vet bevatten. Ze moeten tussen half mei en eind juni worden gevangen, waarna ze worden gekaakt, gezouten en gerijpt

Meer recepten met haring? Kijk dan hier. Haring in de keuken: de lekkerste recepten
Categorie