Traditionele asperges

Asperges worden generatie op generatie op traditionele manier gegeten met ham, ei en geklaarde botersaus. Niet moeilijk om te maken, wel héél erg smaakvol en bovendien... Verveelt het nooit.  

 

Asperges met paddenstoelen, tijm en walnoot

Je kan asperges dus goed koken, maar ook prima roosteren in de oven. In dit recept worden heerlijke gebakken paddenstoelen, tijm en walnoten perfect gecombineerd met geroosterde asperges

 

Meer lezen over asperges? Deze dingen wist jij nog niet van het witte goud

Miniatuurvoorbeeld

Risotto met witte asperges

Dat je met asperges écht alle kanten op kan, bewijst deze risotto met witte asperges, citroen en kervel. Als je van dit frisse gerecht geen lentekriebels krijgt... weten wij het ook niet meer. 

Miniatuurvoorbeeld

Aspergesoep

Deze romige soep wordt gemaakt van álle delen van de asperge: van schil tot kontjes. Lekker met de krokante soepstengels met ham uit de oven. 

 

 

Schillen van asperges is een belangrijk klusje. Klik hier en we leggen je uit hoe je dat het beste kunt doen!

Miniatuurvoorbeeld

Gegrilde asperges met linguini

Ook lekker: asperges met pasta. In dit recept worden de asperges gegrild en geserveerd met heerlijke linguini en een romig geporcheerd eitje. 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Asperges met ham en pesto

Terug naar de combinatie van asperges met ham en een gekookt eitje, maar deze keer óók met een frisse zelfgemaakte pesto, en wel van radijsblad!

 

 

Klik hier voor nog meer inspiratie voor de lekkerste gerechten met asperges. 

Miniatuurvoorbeeld