24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Rob Baan - Groentespecialist

Rob Baan is sinds 2002 eigenaar van Koppert Cress, een bedrijf in mirco-groenten. “Wij bedenken de mooiste smaken door te speuren in de natuur en in de cultuur van diverse landen.” Deze smaken worden - in kiemvorm - gebruikt door de meest toonaangevende restaurants ter wereld. Koppert Cress is een succesvol bedrijf en doet er alles aan zich steeds te blijven vernieuwen. Op dit moment wordt er gebouwd aan een gloednieuw complex dat de meest duurzame kas ter wereld moet worden, onder andere door het inzetten van LED-verlichting.

Voordat Rob Baan zich bezig hield met kiemgroenten, werkte hij in ruim 70 landen over de hele wereld als tuinbouw all-rounder. De rode draad van zijn werkzaamheden was altijd het willen doorgronden van de materie, het willen begrijpen van een cultuur, het zoeken naar oplossingen. Zijn verzamelde kennis wil hij nu inzetten om de logica achter vers voedsel als beste en meest natuurlijke gezondheidsbron aan de consument uit te leggen.

Zijn frisse en verhelderende blik op de voedingsmiddelenindustrie maakt hem een unieke en waardevolle expert op het gebied van food en gezondheid. “De voedingsdeskundigen van vandaag zijn toxicologen, mensen die weten waar je ziek van kan worden. Met geen kennis waar je gezonder van kan worden.”

Rob Baan wil duidelijk maken dat de juiste voeding enorm kan bijdragen aan een gezond lichaam. Hij is actief betrokken bij het consumentenplatform van Ministerie van Economische zaken Landbouw & Innovatie, en betrokken als adviseur bij het GroentenFruit Bureau. Naast de titel van AGF man van het jaar, ontving Rob naast internationale prijzen recentelijk de Diamond Award (2010) vanwege zijn bijdrage aan de Nederlandse Gastronomie, en is hij de winnaar van de Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs 2011.Rob Baan - Groentespecialist