24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Odette Simons

Odette Simons (1976) is het schoolvoorbeeld van een creatieve duizendpoot. Na het vwo studeerde zij Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en liep zij stage bij TV Woonmagazine. Om haar kennis verder uit te breiden volgde zij een cursus scenarioschrijven voor film en televisie. Als redacteur werkte zij bij John de Mol producties mee aan programma’s als RTL Extra, Backsite en een live project ten bate van Foster Parents.

Bij een internationaal stockfotobureau begon Odette als Marketing Manager en werd zij vervolgens Creative Director. Vooral tijdens deze periode ontdekte zij haar passie voor styling en ontwikkelde zij een oog voor detail als het gaat om beeld. Ook heeft Odette vaak presentaties gehouden op internationale congressen. Dat haar presentatietalent tevens geschikt was voor televisie toonde zij vanaf 2004. Ze werd een bekend gezicht dankzij de programma’s Puzzeltijd en Dagstrijd. Haar passie voor styling en presenteren combineerde ze in het SBS6 programma Van Rommelzolder tot droomhuis. Hierin hielp zij deelnemers aan een nieuwe inrichting voor de woon-, studeer- of slaapkamer. Ook in het NET5 programma Passion for Fashion verzorgde zij make-overs, maar dan voor mensen die wat hulp konden gebruiken op het gebied van kleding.

Sinds eind 2003 is Odette bij haar eigen bedrijf actief als Art Director, Interieur- en Modestyliste en Producer voor diverse magazines, reclamebureaus, films en tv programma’s. Hiermee verzorgt zij van A tot Z alles wat nodig is voor het perfecte plaatje. Zij geeft consumenten en bedrijven advies op het gebied van mode, interieur en beeldvorming en is tevens bezig met het ontwikkelen van programma concepten. Hiervan is het programma Mijn Vriendin & Ik het eerste format dat inmiddels op RTL4 is uitgezonden.

Odette verzorgt voor 24Christmas de styling en voorziet de kijker van tips en trucs om het huis in een feestelijke kerst sfeer te brengen. Op creatieve wijze toont zij verschillende mogelijkheden, zodat iedereen in de juiste kerststemming weet te komen.

Haar eigen officiële website is te vinden via www.odettesimons.nl 

Fotograaf: Laura Oldenbroek


Odette Simons