24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Maurits Groen - duurzaamheidsexpert

Er zijn weinig mensen met een toepasselijker achternaam dan Maurits Groen. Hij is sinds 1982 directeur van mauritsgroen•mgmc, het eerste Nederlandse milieu-communicatiebureau. MGMC adviseert bedrijven, overheden en NGO’s, geeft boeken uit, organiseert evenementen en distribueert films. Tot de meer bekende activiteiten van Maurits Groen behoren het vertalen van het boek ‘Een ongemakkelijke waarheid’ van Al Gore, het initiëren/mede-organiseren van de première van de gelijknamige film en het meermaals organiseren van een evenement met Al Gore in Nederland.

Verder organiseerde Maurits Groen de premières van The 11th Hour , The Age of Stupid en Silent Snow. Hij initieerde en organiseerde de Nederlandse tournee van de Kopenhagen Express, die met de Nederlandse delegatie naar de klimaatonderhandelingen in de Deense hoofdstad reisde. In 2009 richtte hij de Stichting Milieubende op, dat theater, educatie en milieuactie combineert en waar inmiddels duizenden kinderen actief aan hebben deelgenomen. In 2010 initieerde hij met compagnon Camille van Gestel het klimaatneutraal maken van het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika door de massale introductie van energiezuinige LED-verlichting.

Buiten al deze werkzaamheden is Maurits Groen ook duurzaam ondernemer en neemt hij plaats in verschillende commissies, zoals de Adviesraad van de Nederlandse tak van Club van Rome , de Stuurgroep Duurzame Dinsdag, de Beoordelingscommissie van de Transparantie Benchmark van het ministerie van EL&I en het Strategisch Team van 24Kitchen.

In 2009 stond hij op nummer 18 in de Duurzame Top 100 van het dagblad Trouw, in 2010 steeg hij naar de 6e plaats, en in 2011 werd hij 4e. In 2010 kreeg Maurits Groen een onderscheiding als duurzaamste ondernemer van Haarlem, alsook een groen lintje uit handen van Milieuminister Huizinga.Maurits Groen - duurzaamheidsexpert