24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Hans van der Molen - Slow Food Nederland

Hans van der Molen is sinds 2010 voorzitter van Slow Food Nederland, onderdeel van de internationale Slow Food-beweging. Zijn passies zijn koken en lekker eten, en dan kom je eigenlijk vanzelf op het motto van Slow Food: “Lekker, puur en eerlijk.” Eten moet goed smaken, het moet op een duurzame en diervriendelijke manier zijn verbouwd, gefokt of gevangen, en de boer, de tuinder en de visser moeten een eerlijke prijs voor hun producten krijgen.

Slow Food streeft naar duurzaamheid en een terugkeer van de menselijke maat in de hele voedselketen, van boer tot supermarkt tot op ons bord. Dat doen ze onder andere door consumenten en kleine producenten dichter bij elkaar te brengen en door het veilig stellen van ‘bedreigde’ landbouwproducten in de Ark van de Smaak. Slow Food telt wereldwijd meer dan 100.000 leden, waarvan zo’n 3000 in Nederland.

Hans van der Molen neemt namens Slow Food Nederland plaats in de Raad van Advies van 24Kitchen. Vanaf 1 november 2012 zal hij meedenken over inhoudelijke thema’s binnen het platform. Ook zal hij vanaf die datum columns schrijven over lekker, puur en eerlijk eten: dat is immers de doelstelling van zowel Slow Food als 24Kitchen.Hans van der Molen - Slow Food Nederland