• Een vuistregel voor het bewaren van groente en fruit dat je buiten de koelkast bewaart is dat je de producten uit de buurt moet houden van warmtebronnen en zonlicht. 
  • Bewaar groenten en fruit apart van elkaar. Sommige vruchten, zoals bananen, appels, peren en perziken,  versnellen het rijpproces van ander fruit. Producten die koel bewaard moeten worden, kun je het beste zo snel mogelijk in de koelkast zetten. 
  • Bewaar tropisch fruit, tomaten, paprika en aubergine buiten de koelkast, anders kan na enkele dagen ‘koude bederf’ optreden. Als de producten aangesneden zijn, kun je ze nog een dag in de koeling bewaren.
  • Bewaar groenten en fruit in een zakje of bakje met luchtgaten in de koelkast. Je kunt de producten ook in een vochtige schone theedoek wikkelen en dan in de koelkast leggen. Dit voorkomt uitdroging.
  • Leg avocado’s, nectarines, perziken en pruimen in de koeling als ze rijp zijn. Zo worden ze niet overrijp.
  • Was groenten en fruit niet eerder dan vlak voor gebruik. 

Lees meer in de rubriek Red je Restje in ons magazine.